Tiesto: Nederlandse dansscene is dood – Interview from Nu.nl

Dj Tiësto constateert dat de dansscene in Nederland ‘dood’ is. In een gesprek met NU.nl geeft hij zijn oordeel over uitgaan in Amsterdam en vertelt hij over zijn eerste draaidag bij 3FM.

De wereldberoemde en veelgeprezen dj, in het dagelijks leven Tijs Verwest genaamd, heeft een uitgesproken mening.

Tiësto constateert dat de dansscene in Nederland ‘dood’ is. ”Vernieuwende initiatieven in Amsterdam, waar het twintig jaar geleden toch allemaal gebeurde, zie ik niet meer.”

”Destijds had je clubs als de It en Roxy waar nieuwe muzieksoorten werden ontdekt. Tegenwoordig bestaat dat niet meer.”

Hoog plafond

Ziet de dj een stilstand in de hoofdstedelijke clubscene? ”Club Air doet nog een poging, maar dat hoge plafond daar werkt niet. Misschien zie ik het verkeerd hoor, mijn blik is er niet meer zo scherp op, maar van anderen hoor ik er ook niets meer over.”

Over de aanwas van producers van Nederlandse bodem is de ervaren mixer wel te spreken. ”Als klein landje leveren we nog steeds ontzettend veel talent af in de dancescene. En het mooiste daaraan vind ik dat ze allemaal afwijkende stijlen hebben. Het zijn geen kopieën van gevestigde namen maar jongens met een eigen sound.”

Nieuw avontuur

Tiësto staat aan de vooravond van een nieuw avontuur. Vanaf 2 april is hij elke zaterdagnacht met zijn radioprogramma Tiësto’s Club Life van 00.00 tot 02.00 uur te horen bij BNN op 3FM.

Hij draaide vroeger vooral trance, maar tegenwoordig omarmt hij allerlei muziekstijlen. Dat maakt zijn overstap van Radio538 naar 3FM voor hem logisch.

”Ik werk de laatste tijd veel samen met bands die op 3FM worden gedraaid. Mijn stap naar deze zender past bij de nieuwe weg die ik heb ingeslagen. Muzikaal zijn we steeds beter bij elkaar gaan passen.”

Andere activiteiten

Zien we de dj mogelijk ook aanschuiven bij andere activiteiten van 3FM en BNN, zoals gastpresentator van Spuiten & Slikken of deelnemer aan Het Glazen Huis?

”Geen idee, maar het klinkt goed”, lacht Verwest. ”Het voordeel van deze club is dat er diverse mogelijkheden zijn. Ik heb al eens iets gedaan in Het Glazen Huis en dat voelde erg prettig. Mijn eerste indruk van BNN is goed in ieder geval.”

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *