Tiesto is proud of Breda – Interview Bredavandaag.nl

In this interview from Bredavandaag.nl Tiesto says he’s very proud of the city he’s raised and that’s one of the main reasons he made the track Tiesto vs Hardwell – Zero 76 (Hardwell also comes from Breda). Furthermore he says there will be some Tiesto gig in Breda this summer, probably together with Hardwell.

The interview:
Het leven van DJ Tiësto speelt zich af in clubs en vliegvelden over heel de wereld. Maar wanneer hij weer even opduikt in zijn geboortestad voelt alles vertrouwd. “Je hoort het ook aan mijn accent hé.”

Vorige week was Tijs Verwest, inmiddels uitgeroepen tot beste dj van de eeuw, kort op bezoek in Breda. Tussen de bedrijven door, want hij is erg druk met zijn werk als wereldberoemde DJ en producent.

Geboren en getogen
“Ik ben hier geboren en getogen dus zo gauw ik voet zet in Breda voel ik dat ik thuis ben. Hoe lang ik ook weg ben geweest. Dan loop je door de stad en zie dezelfde kroegen, alleen met een andere naam. Dat is mooi om te zien.”

Zijn laatste nummer, dat hij samen met DJ Hardwell maakte, is vernoemd naar netnummer van Breda. Die titel is een verwijzing naar de afkomst van beide dj’s. “De samenwerking ontstond nadat ik Hardwell had uitgenodigd om naar Ibiza te komen. We wilden samen iets maken en al vrij snel hadden we een track. Om dat we beiden uit Breda komen en trots zijn op de stad noemden we het nummer Zero 76.”

Honger naar succes
Verwest ziet veel parallellen in de carrièrestart van zijn jonge kompaan. Buiten dat ze in de zelfde stad zijn geboren herkent Tiësto de gedrevenheid bij Hardwell. Het werkt verfrissend mede door een andere kijk op muziek, meent hij.

“Ik herken die honger en drang naar succes. Hardwell is net als ik heel ambitieus. Hij gaat er de volle 100 procent voor. Het werkt als een frisse wind voor mij om met zo iemand te werken zeker wanneer je zolang aan de top staat. Dan realiseer je hoe het eerst was en hoe het is begonnen. Dan wordt het duidelijk: Het is nog steeds vet.”

Meer willen
In het verleden betekende Verwest al veel voor het lokale dj-talent. Hij ondersteunde opkomende dj’s zoals Cor Fijneman, Montana en Dazzle. “Ik zou misschien meer willen doen, maar ik ben natuurlijk erg druk. Ik hou me altijd wel bezig wat in Breda gebeurt op dat gebied.”

Verwest krijgt door zijn vele reizen en omdat hij twee jaar geleden naar Amerika is verhuisd niet veel mee van het nieuws uit Breda. Toch blijft hij graag op de hoogte van wat er in de stad afspeelt. Zeker van ‘zijn’ voetbalclub NAC.

“Dat is niet iedere week, maar mijn familie woont in Breda en die vertellen mij wat er leeft. Daarnaast ontvang ik altijd wel sms’jes van vrienden met de uitslag de wedstrijd. Dat houd ik dan vanzelf bij.”

Optreden Breda
Tiësto verzamelde een paar weken geleden wat beeldmateriaal van Breda voor tijdens zijn liveshows over de hele wereld. Deze zomer hoopt hij samen met Hardwell een optreden in Breda te geven. Een mooie gelegenheid hun nieuwe hit te draaien voor een thuispubliek.

“Het zijn de drie kruizen van Breda. Dat vind ik een mooi beeld om te vertonen in mijn shows tijdens Zero 76. We hebben het gehad over een optreden in Breda en zijn dat ook van plan. We bekijken wanneer het ons uitkomt. Het liefst speel ik in NAC-stadion. Dat zou wel erg leuk zijn.”

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *